Barion Pixel

GALCO SEILHERSTELLUNG UND VERTRIEB GMBH

Ügyfélszogálat
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 20 523 1365, H-P: 7.00-15.30  |  webshop@galco.hu
Facebook Instagram Pinterest  
RAKTÁRÁRUHÁZAINK:
2700 Cegléd, Pesti út 210. /+36 53 310 772/ Nyitva: H-P: 7:00 - 15:00
1036 Budapest, Lajos u. 107. /+36 1 367 2889/ Nyitva: H-P: 9:00 - 12:30, 13:00 - 17:00
6721 Szeged, Felső Tisza-part 21. /+36 62 598 837/ Nyitva: H-P: 8:00 - 12:00, 12:30 - 16:30
8220 Balatonalmádi, Balatonfűzfői út 254. /+36 20 255 7491/ Nyitva: H: 11:00-18:00 K-P: 9:00-12:30 13:00-18:00, Szo: 9:00-16:00

HASZNÁLATI ÉS BIZTONSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

A kötelek szakítószilárdságát kilogramban (kg) adtuk meg, azonban a szakításhoz szükséges erő pontos mértékegysége a kilonewton (kN).

A két mértékegység közti átváltás az alábbi művelettel végezhető el:

 

Kg-ból kN: a kg-ban megadott érték 0.00981-szerese

kN-ból kg: a kN-ban megadott érték 101.972-szerese

 

A kötelek nyúlását %-ban adtuk meg, a szakítószilárdság kb. 30%-ánál érvényesek.

 

A felhasználó felelőssége, hogy meghatározza a megfelelő biztonsági feltételeket és a biztonságos üzemi terhelés mértékét. A biztonsági feltételek meghatározása előtt figyelembe kell venni minden kockázati tényezőt, a gyengítő hatásokat és a kötél várható élettartamát.

 

A táblázatokban közölt teherbírási értékek új termékeken, laboratóriumi körülmények között, szobahőmérsékleten (kb. 25°C) mért középértékek, melyek előzetes bejelentés nélkül módosulhatnak. A használat és a természetes közeg hatása a szakítószilárdság csökkenését eredményezi.

 

A termék tulajdonságainak megőrzése és az idő előtti károsodás elkerülése érdekében javasolt, hogy a kötelek megfelelő körülmények közötti, átlagos terhelése ne haladja meg a feltüntetett szakítószilárdság 30%-át. Dinamikus és/vagy hirtelen terhelés esetén ennél is alacsonyabb értékkel kell számolni.

 

A csomózott pontokon a szakítószilárdság értéke több mint 50%-kal csökkenhet.

 

A kötél szerelésénél használja a gyártó által javasolt szerelési módokat, mivel a kötél tartóssága jelentősen csökkenhet a nem megfelelő szerelés hatására.

 

A terhelés alatt álló termék ne érintkezzen éles sarkokkal vagy durva felületekkel. Minden felszerelést (csigák, csörlők, dobok) rendszeresen felül kell vizsgálni és megfelelő állapotban kell tartani a kötél károsodásának elkerülése érdekében.

 

Minden kötelet rendszeresen felül kell vizsgálni. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy semmilyen típusú szemrevételezés sem nyújt garantált, részletes információt a kötél valós maradék szilárdsági szintjéről. Kerülni kell az olyan kötél használatát, mely öregedés és elhasználódás jeleit mutatja. Ha a szálak a kötél bármely pontján elhasználódottnak látszanak, javasolt a kötél újraszerelése, visszaminősítése vagy cseréje a személyi és/vagy tárgyi sérülések elkerülésének érdekében.

 

A szennyeződések, homok és só eltávolításához a köteleket rendszeresen le kell mosni édes vízzel. Szárításuk direkt hőforrásoktól távol javasolt. Száraz, fénytől és UV-sugaraktól védett helyen tárolandók.

 

Az alábbiakban felsoroltunk még néhány tényezőt, amit érdemes figyelembe venni a biztonsági feltételek meghatározásakor:

 

– VEGYSZEREKKEL VALÓ ÉRINTKEZÉS

– UV SUGÁRZÁSNAK VALÓ KITETTSÉG

– MAGAS HŐMÉRSÉKLETNEK VALÓ KITETTSÉG

– KOPÁS

– A KEZELŐK TAPASZTALATA, FELKÉSZÜLTSÉGE

– A KÖTÉL VÁRHATÓ ÉLETTARTAMON TÚLI FÁRADÁSA

 

Az elhasználódott kötelet helyezze a háztartási hulladékgyűjtőbe.

 

A Galco Kft. és szállítói semmilyen körülmények között nem vonhatók felelősségre a termékek nem megfelelő használatából adódó károkért: a jelen tájékoztatóban leírt használati utasításoktól való bárminemű eltérés helytelen és nem megfelelő használatnak minősül.

 

 


Úszik: A víznél kisebb fajsúlyának köszönhetően a víz felszínén lebegő termék

 


A víznél nagyobb fajsúlyának köszönhetően elsüllyed

 

Olvad: Hőre olvadó anyag. Végei olvasztással eldolgozhatók ill. megakadályozható a végek felbomlása. Forró vágóeszközzel vágható vagy vágás után nyílt lángnál össze kell égetni a végeket.

 


Ég/Nem olvad: hő hatására a szálak nem olvadnak össze, hanem elégnek. Vágás előtt a vágási pontot érdemes előzetesen betekerni ragasztószalaggal. így megakadályozható a végek felbomlása.

 


UV stabil: UV sugarak hatására az anyagkárosodás minimális

 


Nem UV stabil: UV sugarak hatására az anyag károsodás jelentős, kültérre nem javasolt

 


Kopásálló: dörzsölésnek ellenálló anyag, tartós igénybevételhez ajánlott

 


Nem kopásálló: direkt dörzsölés hatására az anyag károsodik

 


Szerelhető